Aikakauden ominaisuuksiin kuului aiempaa kevyempi ja ilmavampi muotokieli, joka näin ollen pyrki pois synkkyydestä, raskaudesta ja tummasta väriskaalasta. Sen ominaispiirteiksi voidaan laskea koristeellisuus, oikullisuus, leikkisyys, elämänilo, kevytmielisyys, intiimisyys, sirous, sulous ja miellyttämisen halu.Se suosi loputtomia pintakoristeita ja leikki dynaamisesti epäsymmetrisillä pintaratkaisuilla. Värit olivat vaaleita ja valoisia, kulta suuressa suosiossa, öljyvärimaalauksen rinnalle nousi pastellimaalaus.Innostus kiinalaisuutta - chinoiserie - kohtaan näkyi aikakaudella posliiniesineissä sekä tee- ja huvipaviljongeissa.

975280.jpg
Jean-Antoine Watteau, La Partie Quarrée, öljy kankaalle, 1713
Rokokoo tyylin suurimpiin mestareihin lukeutuva Watteau, maalasi runsaasti kuvia luonnonhelmassa kisailevista ihmisistä. Niissä hienopiirteinen piirutus tuo pehmeästä vehreydestä esiin päähenkilöt, joiden vaatteissa loistavat punaiset ja siniset sävyt. Sommitelmat perustuivat diagonaaleille, lävistäjille. watteaun värien asteikko oli runsas.

975332.jpg
William Hogart, The Beggar's Opera VI, 1731.
William Hogarth oli englantilainen taidemaalari ja graafikko, joka tunnetaan erityisesti suurta suosiota saavuttaneista kuvasarjoistaanOmien sanojensa mukaan hän kuvasi moderneja moraalisia aiheita. 

975345.jpg
Sir Joshua Reynolds, Mrs. Abington as Miss Prue in William Congreve's  Love for Love, 1771.
Tärekimpiin muotokuvamaalareihin lukeutuva Sir Joshua korosti sitä, että maalaustaiteen oli tärkeintä tavoitella luonnon ydintä, ihannetyyppejä ja sen eetosta, tapaa.

975380.jpg
Thomas Gainsborough, Mary, Countess Howe, öljy kankaalle,1763-1764.
Taiteilijan muotokuvissa henkilöt näyttävät  luontevilta. Kiinnostus perimmäisen olemuksen ymmärtämiseen heijastuu taiteilijan suhteessa malleihinsa. Vaatteiden arvokkaat materiaalit on kuitenkin kuvattu tarkoin, sillä Gainsborough oli mestari erilaisten kangaslaatujen kuvaajana. Pehmeät maisemataustat korostavat kuvien tunnelmaa. Maisemamaalauksillaan hän herätti hartaasti syventyneen maailman tunnun.Mehevät värit ja rohkeat siveltimenvedot keräsivät paljon huomiota.

975399.jpg
Kina Slott, Kiinalainen paviljonki on yksi Ruotsin kuninkaallisista linnoista. Se sijaitsee Drottningholmin linnanpuistossa ja toimii Ruotsin kuninkaallisten kesänviettopaikkana.Rakennuksen sisustus ja sen muu arkkitehtuuri yhdistelee rokokoo-tyylisuuntaa sekä kiinalaistyyppistä eksotiikkaa.